Ekonomi

Canadian National Railway hisseleri üçüncü çeyrek sonuçlarının tahminleri aşmasıyla yükseldi

MONTREAL – Canadian National Railway (NYSE:CNI) analist beklentilerini aşan üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı ve hisseleri Salı günü piyasa kapanışı sonrasında %2 yükseldi.

Demiryolu işletmecisi, analistlerin C$1,70 beklentisini aşarak hisse başına C$1,72 düzeltilmiş kazanç açıkladı. Hasılat ise analistlerin C$4,08 milyar beklentisinin üzerinde C$4,11 milyar olarak gerçekleşti.

Sektörün önemli bir metriği olan gelir ton mil, geçen yılın aynı dönemine göre %2 artarak 56.548 milyona yükseldi. Toplam yük gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3 artarak C$3,92 milyar oldu.

CN’nin Başkanı ve CEO’su Tracy Robinson, “Planlanmış operasyon modelimiz üçüncü çeyrekte dayanıklılığını göstererek, orman yangınları ve uzun süreli işgücü sorunlarının yarattığı zorluklara operasyonlarımızı uyarlamamızı sağladı. Operasyonlarımız hızla toparlandı ve demiryolu şu anda iyi durumda çalışıyor” dedi.

CN, 2024 tam yılı için düzeltilmiş hisse başına kazanç büyümesinin düşük tek haneli oranda olacağı yönündeki öngörüsünü yineledi. Şirket ayrıca yaklaşık C$3,5 milyar sermaye harcaması tahminini de korudu.

Daha uzun vadede CN, 2024-2026 dönemi için yıllık bileşik düzeltilmiş hisse başına kazanç büyümesinin yüksek tek haneli oranda olacağı hedefini sürdürüyor.

Şirketin verimlilik ölçütü olan faaliyet oranı, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre 1,1 puan artarak %63,1’e yükseldi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ulashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu